Site icon Nordiska Musikgymnasiet

Om Unga Artister 2018

Unga Artister 2018 är en annorlunda tävling inom klassisk musik, öppen för barn och ungdomar födda 1997 – 2010. Deltagarna tävlar i tre ålderskategorier. Tävlingen startades första gången 1997 av Stockholms Concertino och återkom årligen fram till 2001.
Efter ett längre uppehåll är nu tävlingen äntligen tillbaka och välkomnar unga musiker som får regelbunden musikundervisning i Sverige via t.ex. privatlärare, musikgrundskolor, musikgymnasier, kulturskolor, folkhögskolor, musikhögskolor, studieförbund eller dyl.

Tävlingen arrangeras av Nordiska Musikgymnasiet i samarbete med Länsmusiken i Stockholm, SUSO m. fl

Juryns ordförande är Glenn Mossop – dirigent och lektor i orkesterdirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Det unika med tävlingen Unga Artister är att den bygger på deltagarnas progression och utveckling under en längre tid samt att den erbjuder en naturlig mötesplats för musicerande barn och ungdomar, deras lärare och föräldrar. Detta möjliggör växande kulturella kontaktnät och långsiktig musikalisk utveckling.

Efter anmälan väljer juryn ut ca 15 st deltagare som under höstterminen 2017 medverkar vid två offentliga semifinalkonserter. Efter avklarade semifinaler är det dags för juryn att välja sex finalister (två ur varje ålderskategori) till den stora finalen som äger rum under våren 2018 på Musikaliska i Stockholm.

Finalisterna i ålderskategorierna II och III får möjlighet att uppträda som solist med Stockholms Ungdomssymfoniorkester (SUSO) under ledning av Glenn Mossop.
Finalisterna tävlar om penningpriser och om ett publikpris. Andra specialpriser kan tillkomma. Samtliga deltagare erhåller ett diplom. För mer information se allmänna bestämmelser.
Sista anmälningsdatum till tävlingen Unga Artister 2018 är 17 september 2017.
Varmt välkommen med din anmälan och lycka till!
Monika Kowalska

Projektledare Unga Artister

Exit mobile version